A Muharay Elemér Népi Együttes

A bagi Muharay Elemér Népi Együttes 1950-ben alakult. A jelenlegi együttes megközelítőleg 160 táncost számlál, mely tagok között a gyermek és felnőtt vagy az idősebbek generációinak képviselői munkálkodnak a hiteles néphagyományok és néptánc-kultúra ápolása, megőrzése érdekében.

Ezen évtizedek alatt számos sikert és elismerést, díjakat, kitüntetéseket szereztek. Egyik ezen elismerések közül, melyet 2003. január 22.-én a kultúra napján vehettek át eddigi sikeres munkájuk gyümölcseként, az újonnan alapított „Csokonai Vitéz Mihály Közösségi Munkáért Díj” állami kitűntetés. E megtiszteltetést a döntést hozó kuratórium elbírálása alapján elsőként a Bagi Muharay Együttes érdemelte ki.

Több országban szerepeltek már csoportjaink a magyar archaikus „örökségek” bemutatóiként, küldöttjeiként.  

Az Együttes jelenleg 5 csoporttal működik: egy alsós és egy felsős gyermekcsoport, egy ifjúsági-felnőtt csoport és egy hagyományőrző csoport. 
A Csoportok művészeti munkáját ifj. Rónai Lajos, a Népművészet Ifjú Mestere, Aranysarkantyús, Fülöp Ferenc díjas táncos irányítja, a óvodás és alsós gyermekcsoportokat Veresné Hajdu Zsuzsanna, a Népművészeti Ifjú Mestere, Fülöp Ferenc díjas táncos vezeti, asszisztense Péter Brigitta.