Úgy, mint lánykoromban...

2015.12.14 12:14

A december 12-13-i hétvégén, ismét két alkalommal rendezte együttesünk Gálaműsorát. Az "Úgy, mint lánykoromban..." című műsorban az együttes gyermek-, ifjúsági-felnőtt és hagyományőrző csoportjainak közel 150 táncosa lépet színpadra. A szombati előadáson Jamrik László, Bag Nagyközség polgármestere is köszöntötte együttesünket, vasárnap pedig Héra Éva, a Muharay Népművészeti Szövetség elnöke tisztelte meg Együttesünket jelenlétével. Természetesen a szokásoknak megfelelően mindkét este teltházas közönség előtt állhattak színpadra a táncosok. 

A műsort ifj. Rónai Lajos szerkesztette, felhasználva Iglói Éva, Széphalmi Zoltán és saját koreográfiáit, a zenét pedig a Fix-Stimm zenekar húzta mindkét estén.

A Gálaműsor keretein belül került kiosztásra a jubiláló táncosok emléklapjai:

    10 éves emléklapot kapott: Drávay Éva Zsuzsanna, Angyal Levente, Angyal Nándor, Unger Walter

    15 éves emléklapot kapott: Kerti Brigitta, Repei Anna, Kiss Bianka

    20 éves emléklapot kapott: Péter Éva, Huszár Anett

    25 éves emléklapot kapott: Huszár Edina

    30 éves emléklapot kapott: Palya Richárd

    40 éves emléklapot kapott: Tóth Sándorné

Ritecz György, az Egyesület elnöke szintén átadta a Portörő-díj egyéni kitüntetését. A bagi Muharay Elemér Népi Együttesben és a Galgamentén folytatott több évtizedes hagyományőrző munkájáért, a Galgamente hagyományos ételeinek és ízeinek megőrzéséért és készítésért, Bagon és szülőfalujában, Galgahévízen végzett áldozatos közösségi munkájának elismeréseként Hajdú István, együttesünk táncosa kapta a Bagi Tóth László grafikusművész által tervezett emléklapot és a díjjal járó 100 000 Ft-ot.

Köszönjük a fellépőknek, és azoknak a szülőknek, hozzátartozóknak, akik a színpadon kívül segítették a műsorok megvalósítását, reméljük, jövőre ismét találkozunk! 

A galáriában található képeket ksözönjük Topor Mártának és Nádas Mátyásnak!

Vissza