Együttesünk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson

2021.09.12 22:08

Hosszas készülődés után, idén végre megrendezésre kerülhetett Magyarországon az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Együttesünket különösen nagy megtiszteltetés érte, hiszen felkérést kaptunk, hogy részt vegyünk a megnyitó ünnepségen, fellépőkként. A Magyar Nemzeti Táncegyüttessel az ország több településéről 300 hagyományőrző táncos állhatott a színpadra, köztük a Bagi Muharay Elemér Hagyományőrző Együttes 36 táncosa.

Nagy volt a készülődés, az ünnepélyes megnyitóra négy teljes napon keresztül zajlottak a próbák Zsuráfszki Zoltán és Káel Csaba irányításával, a Nemzeti Táncegyüttes profi táncosaival együtt. Amikor először pillantottuk meg a monumentális színpadot a Hősök terén, mindannyiunknak elakadt a lélegzete.

Felemelő érzés volt több, mint tízezer ember előtt színpadra állni és táncunkkal, viseletünkkel a bagi hagyományokat bemutatni, Bagot képviselni egy ilyen nagyszabású eseményen. A műsorunk végén a több ezer ember együtt énekelte velünk az Eucharisztikus Kongresszus himnuszát:... „Forrassz eggyé békességben minden népet s nemzetet! “ Megható pillanat volt.

Felejthetetlen élmény volt ez mindannyiunk számára!

Péter Brigitta

Vissza